ny nivå av trots

Idag när vi var ute lekte så var Tove duktig och delade med sig av sina sandleksaker..
Hon delade till och med med sig så mycket så hon inte hade några sandleksaker själv.

efter 2,5 timme var det dags att gå in men det tyckte verkligen inte Tove.
Hon satte sig på marken och blev skitsur, sen när jag ställde henne upp så slängde hon sig bakåt.
Hon har verkligen aldrig blivit så här arg någon gång.
När jag väl fått in henne i trapphuset så slet hon sig från famnen, och jag fick ta ett fast grepp om henne för att inte tappa lilla ormen när jag gick upp våra 2 trappor.
När jag sen stängt dörren och satt ner henne på golvet så låg hon i hallen i säkert 5 min och skrek DUMMA MAMMA!! ett x antal gånger. Jag gick där ifrån för jag tänkte att det lönar sig inte att jag är i närheten av henne nu så jag gick in i vardagsrummet och efter några minuter så ropade hon på mig. så jag gick ut i hallen igen och frågade vad hon ville. Då ville hon ha hjälp med att få av sig jackan. När jackan var av så sa hon kjam mamma. så hon fick en bamse kram och helt plötsligt så sa sötnötan förlåt. Det kom från ingenstans och helt självmant. 🙂

Tove lugnade ner sig och vi läste lite bok, sen helt plötsligt från ingenstans började hon att sjunga lille katt, lille katt, lille söta katt, et du att, ett du att , eee natten. Och det var rätt melodi och allt. Så imponerad jag blev. jag visste inte att hon kunde sjunga hela verser på sånger. 🙂


såhär såg Tove ut när hon ropade på mig.

Tagged:

Comments: 4

 1. Åh vad kul! Ja du måste verkligen komma och säga hej, är så kul att få ett ansikte på läsarna. Jag tror mässan kommer bli tipp topp! stor kram

 2. Madeleine 30 mars, 2011 at 08:04 Reply

  Hihi, det där känner jag så väl igen. Nu har trotset här hemma till och med börjat bli av den arten att han trotsar sig själv haha. Det kan t ex vara så att han säger ”jippi, äta pannkakor!” och sen ser han förbryllad ut och säger ”INTE äta pannkakor!” bestämt. Han glömmer liksom att det är han själv som ville från början 😉

 3. Minna 30 mars, 2011 at 08:15 Reply

  Välkommen till tvåårs trotsen 😉

 4. Malin och Kalle 31 mars, 2011 at 12:23 Reply

  Haha, ja du, dessa 2-åringar! Tålamod och åter tålamod……..
  Det ”roliga” är ju att det blir bara värre *pust*
  Angående att åka tåg med barnvagn, ring och hör med sj vad de säger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *