Atopiskt eksem BULLSHIT!!

Härrom dagen blossade Lykkes hud upp ordentligt. Hon fick nässelutslag över större delar av kroppen.
Huden såg verkligen inte ut som den brukar göra så jag sökte vård på Hisingsakuten och fick möta en väldigt bra läkare. han pratade med Lykke och gjorde så att hon kände sig bekväm och vågade visa sina ben och armar för honom. Tidigare har vi varit med om läkare som bara tagit tag i och dragit upp kläder för att se.
Men denna läkaren gick verkligen ner på hennes nivå. busade lite och pratade med mig samtidigt.

Lykke har ju alltid haft en hud som kliat. Hon har haft det så sen hon var ett par dagar gammal.
Det läkare vi träffat säger att det är så kallat Atopiskt eksem.

Men när vi uteslöt mjölk ur kosten så blev hon bra. Sen kom det tillbaka och då slutade vi med ägg.
Sen har det var rätt okej men hon har fortfarande kliat och så men har inte haft några kraftiga utslag.
Utan torr hud och lite kliande.

Men nu i veckan blommade det upp rejält och såg ut såhär.
atopiskt eksem bullshit

Vi sökte vård för detta och fick träffa läkaren jag skrev om ovan.
Han sa direkt att det var nässelutslag och jag gick igenom allt vi ätit i mitt huvud och inget som hon inte fått hemma tidigare hade hon ätit förutom vattenmelon. Men det är jag helt säker på att hon fått tidigare på förskolan. Men allergi kan ju komma efter att man ätit det ett par ggr.

Jag har svårt att tro att klåda och eksem bara kommer sådär utan någon anledning. Jag tror det kommer inifrån kroppen. Och läkaren jag träffade på Hisingsakuten kunde inget annat än att hålla med mig om detta.
Vi fick allergimedicin med antihistaminer i som hon skulle ta några dagar vilket hon gjort nu.
Och de senaste två dagar har jag märkt att hon inte har kliat sig nånting. Hon är mycket lugnare inte alls lika lätt retlig som hon brukar vara. Så nu ska jag testa några dagar utan medicinen och se om hon börjar klia sig igen för då är jag helt säker på att det är något mer hon är allergisk mot. Frågan är ju då bara vad.

Vi har en tid i augusti till provtagning och dietist ska visa de alla bilder jag har tagit då.
Blir så less på läkare som hela tiden tar den enkla vägen och säger att det är atypiskt eksem så smörj med kortison hit och dit.

Som jag skrivit i tidigare inlägg så har vi slutat men kortison då jag märkte att när vi smörjde med det så blev det bra för stunden sen när vi trappade ner på kortisonet så blommade eksemen upp och blev ännu värre. Hon fick även tunnare hud på händerna som idag på grund av all kortison blivit som elefanthud.

Nu har jag iaf en medicin som hjälper henne lite. Men det löser ju inte problemet på riktigt. Det dämpar ju bara.

Någon annan med liknande problem?

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Comments: 2

  1. Sandra Pihlqvist 10 juli, 2015 at 12:31 Reply

    Jag hoppas att allt löser sig för er och Lykke.

  2. Kjetil 26 september, 2015 at 04:36 Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *