Barnens Julkalendrar

I år kommer barnen få inte mindre än tre stycken olika julkalendrar.
De kommer att få varsin leksakskalender, Tove får en playmobil med hockeytema och Lykke en Lego city kalender. Sen kommer de även få varsin Harribo kalender men de kommer få spara godiset till helgen och kommer om jag känner de rätt inte äta upp hälften 🙂

Sen kommer den tredje kalendern som de troligtvis inte kommer att tycka är lika rolig som de andra två. 
För att varje dag under december fram till jul kommer barnen att få rensa sina rum på leksaker som de inte längre leker med. De kommer alltså varje dag få hitta en leksak och lägga i en kasse som sedan kommer att skänkas bort, på så sett får de lära sig att rensa och att ge bort sådant de inte använder. 
Och detta är ju även praktiskt nu inför jul och vårens födelsedagar. 48 leksaker kommer att rensas bort vare sig barnen vill det eller ej.. Jag vill lära dem att ska nytt in så ska gammalt ut först. 

Så är det någon som vet vart man kan skänka leksaker så de kommer till barn som inte har så många så hojta till.. och självklart skänker jag bara det som är helt och rent. De trasiga prylarna hamnar i sopsorteringen..

gammaltnytt

Tagged: ,

1 comment

  1. LIV RINGSTEÖM 9 december, 2016 at 05:06 Reply

    Men vad smart och fint det där med leksakerna! jag brukar alltid låta min dotter emellanåt rensa för att ge till barn som inte har något , nu har hon blivit jättebra på de och kan komma med en påse med lite grejerhon inte vill ha:) så verkligen smart att ha som julkalender!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *