barnmedicin och tandläkarbesök

barn och medicin 2

Vi var idag iväg på barn och ungdomsmedicin för att gå på ett dietistbesök men det var inte det som det blev utan blev ett läkarbesök med provtagning.. Lite konstigt tycker jag. Det stod i remissen dietist besök men när vi kom dit var det läkarbesök. Det gjorde förvisso inget, men hade gärna träffat dietisten med.
Det blev att vi testade 14 st grejer, bland annat häst, hund, katt, gräs, björk, och en massa annat..
Det enda som hon reagerade lite på var gräs men inte tillräckligt mycket för att det ska räknas som en reaktion på pricktestet. Vi vet ju dock sedan tidigare att pricktesten inte är att lita på alla ggr.
Lykke har ju inte reagerat på varken mjölk eller ägg på pricktest men reagerar kraftigt vid intag.
vi fick dock inte testat allt som skulle testas, de vill inte testa för mycket på en gång.

Jag nämnde att vi hört att rätt många reagerar på vattnet här för att det är så mycket klor i vattnet men det nekade läkaren klart och tydligt. Blir less på allt nekande.

Dock måste jag ge en eloge till provtagningen. Jag känner hon som jobbar där lite privat och jäklar vad bra hon är.. Hon berättar för barnen vad som ska hända så att barnen tycker det är intressant.
Superbra.. fler sånna eldsjälar vill vi ha. 🙂

Tove fick följa med också för hon skulle till tandläkaren nån timme efter och hon har verkligen hittat ett intresse som både jag och Eddy har. dock inget vi pratat om här hemma. Men hon har blivit väldigt fascinerad av rymden. Planeter och stjärnor tycker hon är jätteintressant. Hon hittade en illustrerad vetenskaps tidning och höll i den hårt under vårar besök.

tandläkaren
Som jag skrev ovan så skulle Tove till tandläkaren, ett besök som varade i hela 4 min.
Tove hon skuttade upp i tandläkarstolen och öppnade sin mun, pekade på alla sina nya tänder och svarade på alla frågor tandläkaren frågade. Det är alltid lika skönt att höra av en tandläkare att barnen har friska fina, rena, och hårda tänder. Tove har även som jag hade när jag har/hade lite trångt i munnen så tänderna får inte riktigt plats. Så nästa gång om ca 1 år så kommer de även ta kort inne i munnen för att se hur det ser ut.

Tagged: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *