ekologisk vs icke ekologisk

20130522-102858.jpg

jag har börjat dricka citronvatten på morgonen istället för te eller kaffe.
Jag känner mig både piggare och fräschare sen jag började med det..

jag har dock letat efter ekologiska citroner och idag hittade jag det äntligen på willys.. En fantastisk syn 🙂
dock även skrämmande..

Den ekologiska citronen doftar citron är liten som en lime och smakade fantastiskt.
Den stora citronen jag hade hemma doftar ingenting!! är gigantisk. och smakar faktiskt inte så mycket om man jämför med den ekologiska..

Men håller ni inte med om att det är skrämmande.. hur manipulerad är inte de citronen som inte är ekologiska??
hur mycket besprutningsmedel behövs det inte för att få citronerna så här stora?? Vad är det som har gjort att vi förväntar oss att citronerna ska ha denna onormala storlek?
Jag tycker att det är sjukt att befolkningar i de länder som producerar våran mat att de ska behöva få hjärnskador och dyl bara för att folk här vill ha smaklösa stora citroner.. Jag är glad över att jag länge handlat ekologiskt och rättvisemärk mat så gott som det går..

Tagged: , ,

Comments: 2

  1. Malin-Kalle och Klaras mamma 22 maj, 2013 at 07:07 Reply

    Jag försöker så ofta det går att köpa ekologiska grönsaker och frukt. Visst ibland lan man tycka att det är lite dyrt, men man tjänar ju så mycket på det. Man kan äta med gott samvete plus att frukten tex håller sig fräsch så mycket längre.

  2. Jennie 26 maj, 2013 at 09:20 Reply

    Det är inte alls längesen jag hörde min mamma diskutera detta med ekologiskt med någon. Tror de tog potatis som ett exempel, ”vanlig” potatis är besprutad 11 gånger och ekologisk potatis är BARA besprutade 9 gånger.
    Eftersom jag själv inte jobbar inom kök vet jag inte hur mycket detta stämmer men det är skrämmande att det inte är större skillnad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *