Hemlösa barn i Göteborg

Jag har de senaste månaderna tyck mig se att hemlösheten ökar i Göteborg. Nu känns det som att man mer än ofta ser någon som sover med allt de äger och har i en busskur/ bakom en vägg på centralen mm. 10 april 2013 var det lite drygt 3400 hemlösa i Göteborg. Källa Socialstyrelsen. Och då var inte hemlösa EU-migranter medräknade. Vad siffrorna är idag det har jag ingen aning om och jag är rädd för att höra och se siffrorna. 
Med detta liggandes i bakhuvudet hela tiden har gjort att jag fått en klump i magen varje dag jag ser dem ligga där och sova. 

Jag vill vara en god medmänniska och kan jag hjälpa en person som är hemlös så skulle jag gärna göra det. Även om hjälpen jag kan erbjuda kan få personen till en trygg vardag.
Hur som helst så kontaktade jag räddningsmissionen förra veckan för att vi har en husvagn som bara står och inte används. Och jag tänkte att de kanske kunde hjälpa mig så att någon kan få bo i den. Jag fick snabbt svar och en man kom och kollade på husvagnen och sa då något som gjorde att jag blev alldeles kall och fick ont i bröstet. Han sa att det var synd att den inte var större har barnfamiljer som behöver komma in under tak.

BARNFAMILJER det gjorde mig väldigt ledsen att höra detta.. Nu vill jag ju bara hjälpa till ännu mer. Dum som jag är så trodde jag väll att Sverige iaf tog hand om barnen i detta land med ack så fel jag hade. Fy f*n barn ska inte behöva sova ute året om. Det är så jäkla tragiskt. Mannen från räddningsmissionen sa att han skulle kolla vidare och se om han hittade en mindre familj som han kan ta husvagnen till och skulle höra av sig idag eller imorgon. Jag har även rotat fram en massa kläder och lite leksaker som de ska få.
Ush detta är något jag verkligen mår riktigt dåligt av. Barn som far illa.

Jag får bars be till bud om att våran husvagn kan bli använd. Då har jag iaf hjälp en eller två personer med tak över huvudet.

och en uppmaning till mina läsare öppna ögonen och se vad ni ser. Sträck ut en hjälpande hand. köp en extra kaffe och en macka när ni handlar det. skänk en tröja, en mössa. Bara en liten sak kan göra skillnaden för en frusen själ.

FORTSÄTTNING FÖLJER….

Tagged: ,

Comments: 4

 1. Jessica 10 november, 2014 at 09:42 Reply

  Vilken bra idé med husvagnen!
  Jag håller med, jag får så ont i hjärtat av att tänka på alla barn som inte har det bra 🙁

 2. Annika - drömmen om 11 barn 10 november, 2014 at 10:25 Reply

  En kan inte göra allt, men alla kan göra mycket – tillsammans <3
  Vi köpte mat till en behövande familj denna månaden, det kändes bra i hjärtat. Samtidigt som jag gav hemsydda mössor till ett välgörenhetsevent i stan och skickar fina (begagnade) kläder till organisationer som ger kläderna till behövande. Då känns det som om grejjerna kommer till både glädje och nytta 😉

 3. Lotta Peterson 10 november, 2014 at 03:30 Reply

  hej
  Om du nu ger bort husvagnen se då till att skriva över den på ett korrekt sätt så att du inte drabbas av felparkeringsböter eller nedskräpning för att någon har dumpat den i en dunge nånstans. se verkligen till själv att pappren skickas in till trafikverket eller vart det är nu för tiden
  mam

 4. Annika Lundkvist 10 november, 2014 at 10:13 Reply

  Underbart att Du räcker fram en hand till dessa stackars barn och människor! Jag hjälper också till där jag bor, för det gör ont i hjärtat att se de som lider.
  Mer kärlek till varandra så skulle allt här på jorden bli mycket bättre!
  <3 Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *