mjölkersättning på recept

börjar bli lagom irreterad på detta sjuka system.
För över en vecka sedan fick vi ju mjölkfria ersättningen på recept.
men det fungerar ju på ett helknäppt sett. man får inte ett papper eller ett recept via datasystem så man kan hämta ut det på apoteket.
Nä det är så att de har ett leveransföretag som får receptet.
och detta företag ringde mig i fredags och frågade om jag lunde ta imot en leverans hemma på onsdag jag sa att troligtvis blir det svårt då jag inte har möjligheten att vara hemma hela dagar när jag ska lämna Tove på dagis.
Så hon frågade om företaget kunde ställa leveransen utanför min dör och jag sa absolut inte jag bor i lägenhet och här kommer det inte få stå kvar.
då sa hon att hon skulle skicka det med posten och att jag skulle få en sms-avi senast onsdag. Alltså igår.. ingen avi = ingen ersättning.
så idag ringde jag till leveransföretaget och hon som svarade sa att leveransen kommer på måndag.. PÅ MÅNDAG!!
är ni galna eller.. ska mitt barn behöva svälta.. det går ju åt ca 2 burkar i veckan och jag har ju redan lagt ut för 4 st och nu har jag bara 2 måltider kvar sa jag till henne i telefonen.. Jag behöver leveransen idag..
då sa hon det är tror jag inte att det går att ordna.. nähe.. det är ju ni som gjort fel och sagt fel..
då sa hon att du kan få en leverans hem imorgon. snabb var jag på att svara. Så du menar att jag ska ha min 3 åring hemma från dagis för att ni inte kan säga vilken tid ni kommer?? för jag måste vara hemma!! nä nu tar du och gör vad som helst och gör allt du ksn för att jag ska få ersättningen idag.. för idag är min dotter ledig och jag får väll stanna inne nu när det är så fint väder.
då sa hon ja jag ska se vad jag kan göra.. jag ringer tillbaka om en liten stund. Ska bli spännande att se hur lång denna lilla stunden är.. nu har det iaf gått 1,5 timme sedan jag pratade med henne.. och jag behöver veta snart om jag ska behöva lägga ut för ytterligare en burk för 210 kr..

gah blir så arg.. undertiden vi haft ett recept som vi inte själva kan använda så har vi lagt ut 655 kr på ersättning som skulle kunnat kosta 120 kr helt galet system.. och nu lutar det åt att jag ska behöva köpa en till.. dessa pengar skulle vi kunnat gjort något kul för istället..

Tagged:

Comments: 4

 1. Desiree Larsen 29 mars, 2012 at 11:29 Reply

  Känner igen det med att de levererar hem till en. Det har jag på näringsdryckerna också. Tyvärr kan man inte göra så mycket åt att de inte kan säga exakt tid eftersom det inte är receptionisten som kör ut varorna. Men du kan ju be dem tala om på ett ungefär och säga att vilka tider du är hemma så får de göra så gott de kan 🙂

 2. jag förstår att du blir arg. Vilka jädra idioter.. ska lillan behöva svälta eller? hur gick det sen? ringde hon tillbaka?

  haha, jo..det krävs ju mkt mer än 10000 för man ska flytta nånstans, mkt som spelar in. Förstår inte varför fler människor skulle bli sugna på att flytta till denna hålan inte!

  kramis

 3. Karoline 29 mars, 2012 at 07:21 Reply

  Ta vara på det du har och stirra dig inte blind på pengar eller tid. Jag förstår att det är drygt, men din dotter kommer behöva ha specialmat många fler gånger hem levererat och man tjänar inget på att vara osams med leveransbolaget. De gör förmodligen det de kan för att du ska vara nöjd. Det hjälper väldigt sällan att skrika.

 4. Lotta Peterson 30 mars, 2012 at 08:24 Reply

  Hej!

  Jo det var ju en snygg lösning med leveransföretag som fixar recept! Undrar hur mycket landstinget betalar för denna icke leverans..eller åtminstone knöliga hantering
  Det är ju en sak om det finns hinder i form av rörelsehandikapp eller annat som kan göra att det är svårt att ta sig till Apoteket. Det borde ju finnas en valfrihet att kunna hämta själv i alla fall tycker man.

  mam

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *