Semester del 2: Legoland Billund

legoland 1_166
Av nån konstig anledning så lovade jag Tove att vi skulle åka till Legoland när jag hade fått jobb.
Och jag lovar ju vad jag håller så självklart åkte vi till Legoland under semestern/ sommarlovet.
Vi tog bilen hela vägen via Helsingborg och sov en natt hos min pappa sen åkte vi supertidigt på morgonen så vi kunde komma fram till Billund strax innan de öppnade kl 10.00. Vi han nästan precis, vi parkerade bilen vid 10 så vi fick stå i en lång kö för att köpa entre biljetter. Vi hade inte köpt innan på nätet för att det skulle bli dyrare då vi hade rabattkuponger för oss vuxna.
Vi åkte dit så vi kunde tillbringa två hela dagar inne på Legoland.
Första dagen var det så mycket folk att innan klockan var 12 var de tvugna att stänga entren in.
Detta märktes såklart inne på Legoland med det var sjukt mycket folk och långa långa köer.

Vid 14 tiden tog vi oss till campingen och checkade in och slog upp tält och fixade mat och så sedan gick vi tillbaka med våra stämplar på händerna. Nu var det mindre folk, bättre väder och inte riktigt lika så långa köer.  Så det var ett väldigt bra beslut att gå ut en sväng och sen in igen.. Vi var kvar på Legoland tills de nästan kastade ut oss. 😛
Väl tillbaka i tältet åt vi lite sen somnade vi gott alla fyra ganska snabbt. 🙂

legoland 2_94

Första bilden ovan är från första dagen då vi typ stog i kö hela dagen 😛
Andra dagen var vi inne på Legoland redan 9,30 trotts att de inte ppnade förens 10 egentligen.. Men de öppnade lite tidigare. Då visste vi ju lite hur parken var uppbyggd och tog nu den sidan av parken vi inte han dagen innan. Barnen gick all in på många karuseller och tyckte nog att dragen och grodorna var roligast. Vi såg till så vi fick åkt allt som alla kunde åka. Sen åkte Eddy och Lykke lite karuseller tillsammans och jag och Tove några som hon ville åka som Lykke inte ville eller kunde åka. Att vi delade upp oss lite var rätt smart då slapp vi ju stå i kö och vänta på varandra.
En riktig flopp var dock canoe som är som flumride på Liseberg. Jag och Tove stod i kö i 50 min och vi blev inte ens blöta.. Det stod till och med en skyllt på vägen som typ garanterade oss att vi skulle bli blöta.
Men nepp inte en droppe och bara ett fall som skulle kunna gjort oss blöta.. Den var verkligen inte alls lika bra som flumride på liseberg.
Men trotts en del kö och mycket folk så hade vi två fantastiska dagar på Legoland. Vi fick se mycket lego och båda barnen var på moln hela tiden. Vi kan absolut tänka oss att åka dit igen eller om man kanske ska ta Tyskland nästa gång. 🙂

Tagged: , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *