Skolan är kul men inte alltid lätt för en förstaklassare.

Härom kvällen satt jag och Tove och pratade om skolan.
Hon berättade att hon älskar att lära sig nya saker och tycker själva skolan är kul men att det kan vara lite stökigt i klassen och att det var jobbigt. Hon behöver som många barn en lugn studiemiljö inget konstigt alls. Men sen berättade hon att hon tyckte det kunde vara jobbigt på rasterna med, då blev jag orolig inombords. Hon upplever att hon aldrig får vara med och bestämma lek eller innehållet i lekarna.
Tove som alltid är snäll och vill alla gått har lite svårt för att ge sig in i diskusioner och bestämma lite.
Hon är rädd för att såra andra helt enkelt.
När vi satt där och pratade fick jag även höra att två barn hade sagt till Tove att hennes mamma ( jag) har tjocka ben, Tove hade försvarat mig och sagt att det är för att hon spelat så mycket ishockey. Men hon gick ju självklart därifrån ledsen i kroppen för att någon hade sagt något dumt om sin mamma.

Tack och lov så pratar vi om allt hemma. Jag vill att hon ska kunna berätta allt.
Och det gör hon för det mesta. 🙂

Jag tog upp detta med klassläraren som är väldigt bra, hon hade pratat med hela klassen utan att nämna specifik händelse om att alla är olika, ingen ser lika dana ut, och att det inte spelar roll att man är större eller smal osv. Huvudsaken är att man är snäll mot varandra mm. Och efter det så har Tove blivit gladare igen. Jag blir så glad över att hon hamde på den skolan och fick just den läraren, undras hur hon hade klarat sig i en skola här i området där klimatet och chargongen är helt annorlunda.

img_4927

axdalselogga-test

Tagged: , , ,

1 comment

  1. Sanna 20 oktober, 2016 at 05:17 Reply

    Härligt och vilken fantastisk lärare! Hade önskat att min dotter haft en likadan och bra lärare, själv upplever jag dessvärre ofta att vi inte alls är på samma nivå när problem dyker upp.

    Kram Sanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *