Spelet- Bamse 4 i rad

Lykke hon fick ett spel i julklapp från Eggmont kärnan som heter Bamse 4 i rad

124322

 

Spelet är ett vanligt 4 i rad spel med en liten tvist. Det finns 4a spelplaner och en hel det hunungsbrickor att skapa en rad med, samt 2 stycken stora tärningar en med färgprickar och en med de olika karaktärerna.
Man kastar båda tärningarna och får lägga en bricka på det som tärningarna visar. Får man en röd prick och bamse så får man kolla på sin spelplan om man har en bamse med en röd bakgrund. och den som först har 4 i rad vinner. Om barnen vill kan man ju alltid fortsätta till 2 st rader är fulla.

bamse 4 i rad

Detta spelet är ett uppskattat spel av Lykke som blir 3 i januari. Hon förstod precis hur man skulle göra och tycker det är kul att slå tärningarna se vad man får och kolla sin spelplan.
Det står ålder 4 + Men det gick ju super för Lykke. Tove som är 5 tyckte det var lite tråkigt men det kanske var mest för att hon inte hade turen på sin sida vilket man inte alltid kan ha.
Spelet tar ca 15 min att spela innan någon får 4 i rad. Men kan säkert ta längre tid med om ingen har tur. 😉

En sak jag gillar är att allt är så massivt, allt är i trä vilket gör att det kommer att hålla bra.
Det enda som jag tycker är lite negativt är att det inte finns fler honungsburkar så man kan fortsätta spela tills man har full bricka.

så på grund av att man inte kan spela till fullt bräde får spelet:
4 av 5 honungsburkar

honungsburkar

Tagged: , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *