spelet- Se vad jag kan

Tove hon fick ett spel i julklapp från Eggmont kärnan som heter se vad jag kan

211349

 

Spelet är ett kunskapsspel där man lär sig om årstider, veckodagar, färger, former,  siffror, bokstäver, klockan och en massa annat.
Man kastar tärningarna och låter sin groda hoppa till rätt näckrosblad i dammen. Där får man en fråga Tex. Hur många jordgubbar har vi kvar om vi äter upp en av de här?
Svarar man rätt får gropan hoppa fram två steg/blad. Den som först får sin groda i mål, vinner spelet.

IMG_5048

Spelet är för barn 4 + men har man barn som är lite yngre kan man välja ut frågorna lite innan man spelar så kan även yngre vara med. Lykke här hemma på 3 år kunde absolut vara med och spela när hon fick frågor anpassade för henne. 

Tove som är 5 år tyckte detta var ett kul spel där man även får lära sig nya saker. Vissa frågor för henne var jätte lätta men fanns även svåra frågor.

Jag tror att detta spelet kommer att bli en favorit här hemma. Just för att det är pedagogiskt och att barnen lär sig saker när de spelar det. Kanske spelt även lär Tove klockan.

När vi hade spelat klart en omgång så körde vi bara med frågorna. Jag läste frågor och barnen svarade. Bara det tyckte de var skoj. Och jösses vad barnen kan mycket som man inte vet att de kan.
Tex fick Lykke en fråga om vilken flagga som var den danska flaggan och fick välja mellan danska och norska flaggan och pekade på den danska och sa där är Danska och sen pekade hon på den norska och sa där är norska. Så det hade hon allt koll på.

På kartongen står det att speltiden 30 min men så lång tid tog det verkligen inte för oss att spela igenom en omgång. men den det beror kanske på hur många man är. Spelet är för 2-4 spelare.

Jag gillar spelet för att jag tror verkligen på att man lär sig väldigt mycket genom lek och spel. Det blir lärande utan att barnen vet om det själva.

vårar gemensamma betyg på spelet är 4 av 5 grodor. 🙂
4 av 5 grodor

Tagged: , , , , , , , , , ,

Comments: 3

 1. Hanna 27 december, 2014 at 08:50 Reply

  vilket roligt spel!! 🙂 det ska vi absolut kika på…

  god fortsättning gumman!

  puss och kram

 2. Beatrice, mamma till Robin och Jennifer 27 december, 2014 at 05:32 Reply

  Nämen så roligt spel! 🙂

  Ja, visst var julkulorna fina? Jag köpte dom från smartphoto.se 🙂

  kram

 3. JoHaNNa 28 december, 2014 at 01:20 Reply

  lät som ett riktigt roligt och lärande spel 🙂 sådant gillar jag 🙂

  tack själv för ditt deltagande 🙂 kanske gör en även nästa år ? 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *