vad är vacker för dig? normer och ideal!

 

För någon vecka sedan  skrev jag ett inlägg om att jag och Tove hade pratat om hur det var i skolan..

Tove nämnde att en elev hade sagt till Tove att hen kände sig tjock.
Tove hade svarat att det är du inte.. Du är fin som du är, och en väldigt bra kompis.

När jag hörde Tove berätta detta så blir jag så ledsen..

Små barn i 7 års åldern ska inte behöva ha sådana tankar.

Det är skrämmande vad normerna gör med våra små barn. All reklam, alla barbiedockor, många barnprogram mm och vi vuxna skapar dessa normer.

Om barnen ser på saker på tv så är det bra om vi vuxna vet vad de ser på och pratar om idealet på tvn. Samma sak gällande reklam och dockor mm.. Vi vuxna måste ta ett ansvar över vilka normer och ideal våra barn har.

Jag undrar varför så mycket ska kretsa kring utseende? Vad är det som är så viktigt med det..
Man kan ju tycka att man borde vara vacker när man är en god med människa och snäll.

Det är iaf det jag tänker på när jag tänker på ordet vacker..

Vad tänker ni på när ni hör ordet vacker? 

Nu är det dags att vi vuxna tar vårt ansvar för våra barns ideal och normer.

axdalselogga-test

Tagged: , ,

1 comment

  1. Helena Larsson 17 november, 2016 at 01:04 Reply

    Hej. Vill bara Tacka för trevligt sällskap i fredags på Fnulans event, kul att träffas och vem vet vi möts kanske på någon mer bloggmiddag. Jag hade jätteskoj och är glad att lilla fega jag blev övertalad av dottern att följa med.
    Håller fullständigt med dig ang normerna vi förmedlar till våra barn. Alla är vi vackra, människor, djur, natur och alla saker vi omger oss med. Det är vi vuxna som måste föregå med gott exempel, barn tar ju efter oss vuxna.
    Jag ska läsa vidare i din blogg när jag har lite bättre tid.
    Kram din bordsgranne med den gravida dottern.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *