Ett år sedan vattenläckan

För exakt ett år sedan klev vi in genom porten till trappen och såg paniken i våran fastihetskötares blick.
Så fort jag kom in i trappen kände jag en lukt som jag minns väl, det luktade fukt och gammal tvättstuga..
Fastighetskötaren greppade oss snabbt och ville komma in i vår lägenhet och utbrast att han försökt att ringa oss flera ggr.. men jag hade telefonen på ljudlös i vanlig ordning.
När vi kom in i lägenheten tog det en stund att fatta vad som hade hänt.

Jag gick in i sovrummet och fick en chock det regnade bokstavligt talat där inne.
Det sängarna var dyngsura, gardiner lika så. Datorn som vi hade här inne stod under det värsta regnet, och hårddiskar lika så.
Jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro att detta skulle hända.
I hela sovrummet var det ca 1 cm på golvet. Sen gick jag in i toaletten och nu var jag ledsen och arg på samma gång. Gick in i lilla rummet innan för toaletten och där regnade ännu mer. I det lilla rummet hade vi även all våran tvätt. Så det var bara att lyfta ut de blöta klädern aoch lägga i badkaret. Och när jag lyft ut dem så var där ca 3 cm vatten på golvet.. Helt galet mycket vatten..
Det rann även vatten inne i garderoberna där jag hade mina rena kläder. Så de ända kläderna jag hade var de kläderna som jag hade på mig.
När jag hade landat lite insåg jag att vi inte kunde bo i lägenheten på ett tag. Jag reagerade på lukt och fukt med huvudvärk och Lykke reagerade med genom att hennes hud blev röd och svullen.
Vi sov kvar en natt sen fick vi hotellrum och sen en lägenhet inne i stan.

Idag ett år senare har vi fortfarnade inte fått klart allt med hyresgästföreningen och vårat bostadsbolag som lovade oss hyresreducering för den tid vi inte kunde bo hemma.
Jag är även väldigt tacksam över att vi har IF stora hem som hemförsäkring som hjälpte oss otroligt mycket. Vet andra i min närhet som råkat ut för liknande som inte fått lika mycket hjälp som vi.
Innan denna olyckan så hälsade även våran granne ovanför på oss och vi kunde snacka lite i trappen.
Men efter olyckan så har de inte gjort detta. Kvinnan i familjen har pratat med mig en gång.
Jag tror hon skäms. Det var nämligen i deras lägenhet som en slang hade gått av från en tvättmaskin som ej stod i badrumsdelen där det är våtrum utan i rummet innanför badrummet som ej är ett våtrum. när slangen brast så sprutade det vatten i rummet utan våtrum och allt vatten kom ner till oss och grannen under oss.

Det känns fortfarande som att det inte var så länge sedan.. minns det som igår..

Tagged: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *