vi kan åka bussen själv mamma

20140219-073042.jpg

Vi kan åka buss själv. Jag vet till och med vilken buss vi ska åka sa Tove imorse när vi skulle till förskolan. Och då ska du få visa det nu svarade jag..
Och hon var snäll och hjälpsam och höll Lykke i handen övervägen efter att hon länge stått och väntat och tittat så att inga bilar kommer. ( jag stod brevid med men hon fick bestämma när vi skulle gå över)
Sen vid busshållsplatsen så sa hon vi går in i busskuren så är det lättare för mig att hålla koll på er.
Sen kollade hon noga på bussarna och läste av siffrorna och sa titta där är bussen en 3a och en 6a det blir 36. Sen klev vi på längst fram då frågade hon chauffören om detta var 36an för att vara på den säkra sidan. Och hon tittade snabbt ut 3 platser som vi skulle sitta på.
plingade vid rätt hållplats där vi byter till en annan buss och och kollade snabbt var nr 22 stod sprang dit och sa hej till busschauffören och i detta fall en väldigt bekant sådan som alltid välkomnar oss med ett stort leende och åh vad kul att ni vill åka med mig idag igen :).
och sen plingade hon igen på rätt ställe och vi gick av och hon tog mig och Lykke i varsin hand och gick till övergångsstället och tittade noga och sa nu får vi gå över för inga bilar där och inga bilar där.. så över gick vi. sen orkade hon inte ta kommandot mer och sprang sista biten till dagis hihi..
och jag med slutsatsen att hon absolut hade kunnat åka själv.. men det är allt några år kvar till dess..

Tagged: , , ,

1 comment

  1. Martina 20 februari, 2014 at 01:47 Reply

    Vad härligt för henne att du lät henne visa vad hon kan. Hon kände sig säkert jättestor 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *