Blogga för seniorer

Du som är 55+ eller pensionär kanske föreställer dig att bloggning är en aktivitet för ungdomar. Vissa äldre tror att det är svårt att behärska tekniken och andra oroar sig för om någon ens vill läsa deras blogginlägg. Sanningen är att dessa bekymmer är överdrivna och verkligheten kan inte vara längre bort från sanningen. Internet är för alla människor oavsett bakgrund och ålder. Ta till exempel https://hejsenior.se/ som är en webbplats där seniorer prenumererar på rabatter, kampanjer och erbjudanden. Även du har goda chanser att nischa in dig på ett område för seniorer. Så länge du har engagemang och en passion kan du komma långt! Fortsätt därför läsa för att se hur du börjar.

Kom igång med din blogg

Du behöver inte oroa dig för att du måste lära dig koda eller läsa manualer. Det har ur ett tekniskt perspektiv aldrig varit så enkelt att starta en blogg. Du har till exempel tillgång till enkla och populära tjänster som WordPress för att lansera en webbplats gratis. Om du å andra sidan besitter tekniska kunskaper är det ingen dum idé att bygga en webbplats från grunden. Oavsett vad du väljer för alternativ är det viktigaste att komma igång så snart som möjligt med din blogg. Ju tidigare du börjar desto snabbare kommer din oro för att göra allting rätt att gå över.

Planera och fokusera

När det kommer till planering lyder det gamla ordspråket att om du inte planerar, så planerar du i praktiken för att misslyckas. Börja med någon form av plan innan du sätter igång med din blogg. Du behöver framförallt kunna besvara vilken plan för intäkter du har samt din nisch. Genom att ha en plan i förväg och tänka strategiskt banar du vägen för din framtida framgång.

Den nisch du väljer kan vara en passion du redan har, gärna en ganska avgränsad passion. Faktum är att ett recept för misslyckande är att vara alltför generell eller försöka vara allt för alla. Ett avgränsat ämne som du brinner för är ett mycket bättre alternativ. Ett bra exempel på ämne är erbjudanden och rabatter för seniorer. Erbjudanden och rabatter för seniorer är nämligen ett avgränsat ämne som både är lockande och relevant för en bestämd målgrupp. Detta eftersom pensionärer inte sällan måste leva sparsamt för att få ekonomin att gå ihop. När din blogg har vuxit sig stor kan det vara dags att lägga upp annonser eller skriva omdömen om olika webbutiker. Ett effektivt sätt att generera intäkter kan då vara samarbete med företag som erbjuder rabattkoder.

mh-purity-lite