Städa och putsa bloggen

Bloggkonkurrensen på internet är stor och det kan vara svårt att nå ut till läsarna med en blogg – oavsett innehåll. Om du har en blogg vill du naturligtvis få fler läsare och skapa mer liv i bloggen. Här kommer tipsen som hjälper dig på vägen.

#1 Städa

Det första som du behöver göra är en riktig genomstädning av bloggen, ungefär som en vårstädning av hemmet. Du blir lätt hemmablind när du håller på med din sajt och oftast är det nästa blogginlägg som är i fokus – vilket är naturligt eftersom det är ditt nästa jobb på bloggen. Men en besökare som för första gången surfar in på din sida kommer omedvetet att göra en snabb bedömning av din blogg. Om du har tur börjar personen att läsa något och förhoppningsvis är det en välskriven och intressant artikel – men inte nödvändigtvis den du tänker dig att läsare kommer surfa in på. Om du bloggar om resor och skrev en artikel om Andalusien för tre år sedan som både har stavfel, särskrivningar och är förlegad, då kommer inte besökaren bry sig om att läsa din perfekta artikel om Malmös bästa hamburgare. Och läsaren kommer inte att komma tillbaka. Gå igenom alla artiklar, se över vad som faktamässigt fortfarande gäller och våga rent av ta bort dåliga artiklar. Ta bort artikeln om Andalusien eller skriv om den – men låt den inte vara kvar i samma skick! Bättre tio riktigt bra inlägg än femton halvmesyrer.

#2 Putsa

Om du inte vet vad särskrivning är, så bör du läsa på om svenska skrivregler. Det finns så många bloggar att det inte finns någon anledning att läsa en bloggare som inte kan vanliga skrivregler. Särskrivning är förresten när man skriver ett ord som två, särar på ordet: sär skrivning istället för särskrivning. Se också över meningsuppbyggnad, om det finns några syftningsfel, att namn är stavande med stor bokstav och att dina artiklar har en röd tråd.

mh-purity-lite