Sälja e-böcker

Det finns flera sätt som du kan använda för att tjäna pengar på din blogg. Ett av dem är att sälja e-böcker om du älskar att skriva och är intresserad av ett särskilt ämne.

Bloggen

Om du har en blogg och återkommande besökare kan du sälja e-böcker för att få en extra inkomstkälla. Det är enkelt att sätta upp en widgetshop från en distributionssida och på så sätt sälja dina egna böcker. För att verkligen få en inkomst bör du sälja böcker som hör ihop med ditt bloggämne. Om du skriver om fotboll, kan du antingen skriva en faktabok om fotbollsspelare och spelteknik, eller en roman – något som kan intressera dina läsare.

Skriva en e-bok

Att skriva en bok och att blogga påminner mycket om varandra, och samtidigt inte. En bra bok har ett genomtänkt upplägg med en röd tråd från början till slut – det gäller oavsett om det är en faktabok om Gustav Vasa eller en kriminalare. Om du ska skriva en faktabok om ditt bloggämne kan du delvis använda dina bloggtexter, men bara till viss del. Det måste finnas en anledning för läsarna att köpa din bok; de blir besvikna om din bok egentligen bara är din blogg i e-boksformat. Däremot kan du använda dina artiklar som underlag till olika delkapitel, men med mycket fördjupning.

Upplägg

Innan du börjar skriva bör du ta papper och penna och göra en tankekarta över boken. Låt tankarna vandra fritt och idéerna flöda. Använd sedan dina idéer för att skapa ett överskådligt upplägg av boken. Börja med de stora dragen och avsluta med detaljerna. Om du skriver en historisk bok kommer du troligtvis använda ett kronologiskt upplägg, men genom att planera din bok kan du se till att ha återkommande teman i alla kapitel. Det ger den röda tråden som skapar en läsvärd bok.

E-bok

När du skrivit klart din bok bör du använda en distributionstjänst för egenutgivning. Det finns många företag att använda och det finns flera tjänster som du kan använda helt gratis! Genom att använda en distributionsplattform får du möjlighet att både sälja din bok på din blogg via en widget (en snygg försäljningsruta på din sajt), men också på Adlibris och Bokus. Idag är det lätt att ge ut sin egen bok och bli författare!

mh-purity-lite