Starta en blogg om byggande!

Många är det, särskilt på semestern, som på sin fritidvill ägna sig åt byggande och snickeri. Det kan handla om alltifrån små projekt som att renovera möbler eller sätta upp en list, till stora åtaganden som att bygga en hel veranda eller utbyggnation. Dessvärre finns det många som tar sig an projekt som är lite mer avancerade än vad den egna förmågan tillåter. Dessa personer skulle utöver att dra ner självförtroendet till moderata nivåer, även ha nytta av ett läsa en blogg som tar upp olika saker som har med byggande att göra. Tre sådana saker skulle kunna vara:

Materialguide

Liksom för de flesta varor finns det för byggmaterial en uppsjö av alternativ när ett köp ska göras. Besöker man en butik som Byggmax kommer man antagligen överväldigas av alla de beslut man behöver ta. Då kan det vara skönt att kunna ta till en guide om hur man ska tänka när man väljer ut sina produkter. Exempelvis innehåller spackel av gips inga giftiga ämnen men kan vara instabilare än sådant av plast. Impregnerat trä är hållbarare men kan också vara giftigt.

Korta guider

Att rita, räkna och planera kan vara enkelt för många. Problemen kan i vissa fall uppstå i de praktiska momenten. Då kan det vara på sin plats med guider för små enkla moment. Till exempel kan man få lära sig hantera en cirkelsåg korrekt, eller säkerställa att en list inte blir skev.

Inspiration

Många vill bygga, men kanske utan att veta vad. Du som driver bloggen kan då skriva om olika små byggprojekt du antingen sett andra hålla på med eller gjort själv. På så sätt får man bra inspiration till att själv komma igång med något praktiskt arbete.

mh-purity-lite