Inkomst på din blogg

Idag är det många som får en extra slant varje månad på sin blogg. Du kan med enkla knep tjäna pengar på din blogg, bara du startar den på rätt sätt.

Starta bloggen rätt

Om du vill få inkomst på din blogg bör du ha eget domännamn och hosting. Då har du större frihet och kan lägga in reklamannonser och länkar – det går inte med gratisbloggarna. Det är inte dyrt att köpa domännamn och hosting, och om du bloggar på rätt sätt kommer du kunna tjäna in kostnaden.

Annonser

Det vanligaste sättet att tjäna pengar på en blogg är genom reklamintäkter. Som du säkert har sett finns det annonser på de flesta sidor på nätet, på både stora sajter som DN.se och på mindre bloggar om t.ex. hunduppfödning. Om du trycker på annonser hamnar du på annonsörens hemsida. Om du har annonser på din blogg och en besökare klickar sig vidare på en annons och sedan köper något, kommer du att få provision på köpet. Det lättaste sättet att skaffa annonser är genom att gå med i ett affiliatenätverk. Då får du tillgång till många olika annonser och kan ansöka om de annonser som passar det ämne som du skriver om.

mh-purity-lite