När skrivkrampen slår till

Ibland känns bloggen mer som ett måste än som något man faktiskt skriver för att det är roligt. Inlägget finns där i bakhuvudet på en men när man försöker få ut det i text så blir det inget bra. Jag pratar förstås om skrivkrampen och känslan av maktlöshet när orden inte kommer ut som man vill. Här är mina bästa tips om vad jag gör för att få skrivlusten tillbaka.

Ta professionell hjälp

Vissa ser det som fusk men ibland får man ta den enkla vägen. Anlita en spökskrivare för ett par inlägg så du kan få en paus utan att bloggen stannar upp. En glädjande nyhet är att i framtiden kommer det finnas automatiserade tjänster för att enkelt skriva inlägg när du själv inte riktigt orkar. Redan nu finns Cowrite som med hjälp av en teknologi skriver bland annat jobbannonser och personliga brev helt automatiserat. Resultatet blir lika bra som att anlita en duktig copywriter men det är både billigare och går betydligt snabbare.

Läs, läs, läs!

Den bästa inspirationen får vi från att läsa. Ta upp en bok, läs andras bloggar eller en längre artikel någonstans. Ta inspiration från hur andra skribenter och författare formulerar sig. Du har säkert själv varit med om känslan när man läst en bok att man helt plötsligt får så mycket inspiration och idéer att de bara måste ut i form av ord på en gång. Utnyttja den känslan och låt orden flöda fritt.

mh-purity-lite