Goda vanor för att lyckas med ditt bloggföretag

För att lyckas som bloggare räcker det inte med att du har en blogg och en webbshop. Internet kryllar av bloggar som säljer produkter, då det är enkelt att sätta upp. Du måste skapa dig goda vanor, både praktiska och tekniska vanor, för att lyckas.

Var jobbar du bäst?

Om din blogg ska bli det företag som tar dig vidare i livet, så måste du maxa din arbetstid. Du måsta arbeta effektivt och i en kreativ miljö. För många är det just möjligheten att vara fri och kreativ som lockar med ett internetföretag. Många tror att den ultimata platsen är soffan eller på ett kafé och det kan det absolut vara. I alla fall för vissa och ibland. Men de flesta jobbar bäst vid ett skrivbord. Ordning och reda. Men en bättre lösning är på ett riktigt kontor. Många av dagens företagare hyr ett kontorsrum eller en kontorsplats hos https://workaround.io/se/ för att både lättare koncentrera sig, samt ha “arbetskamrater” och lättare hitta personer att samarbeta med. Även ett internetföretag som en blogg bottnar i mänskliga relationen och livet IRL.

Analysera, analysera och sedan måste du analysera

Det som skiljer mellan personen som tjänar 20 000 kronor i månaden och den som tjänar 50 000 kronor i månaden är ofta vanan och förmågan att analysera. Du måste analysera varje blogg, produkt och kommentar. Vilka bloggtexter ger mycket trafik? Vilka bloggposter ger många köp? Inte nödvändigtvis samma blogginlägg. För att tjäna pengar på din blogg måste du även analysera de tekniska delarna: laddar sidan bra? Kan du förbättra något så att sökmotorerna gillar dig än mer? Att analysera ditt arbete måste bli en daglig vana. Sätt av 10 minuter varje dag och analysera senaste bloggposten. Varje månad bör du göra en allmän analys. Det är de dagliga goda vanorna som hjälper dig framåt.

mh-purity-lite