Nischa bloggen

Om du vill tjäna pengar på din blogg måste du skapa en blogg som får besökare. Vägen till inkomst går genom att du får personer som surfar in på din sida och som sedan på ett eller annat sätt genererar inkomst åt dig.

Inkomst

Genom annonser, länkar, webbshop och e-böcker kan du på tjäna pengar på din blogg. Men för att få inkomst måste du ha besökare, som dels går in på din sida, läser och återkommer, dels läsare som också klickar på någon av ”försäljningslänkarna” – annonserna, länkarna eller e-boken. Det bästa sättet för att få besökare som sedermera också kommer genera inkomst, är genom att nischa bloggen. Att nischa bloggen innebär att din blogg handlar om ett smalt ämne som passar just det sökord som surfaren använt för att komma till din sida.

Nischa bloggen

Om du skriver om löpning, så måste du konkurrera med många andra bloggar; varav vissa är riktigt stora. Om du istället väljer att fördjupa dig inom en smal aspekt av löpning, som Stockholm maraton för nybörjare eller terränglöpning, har du större chans att lyckas. När en person som ska springa Stockholm maraton för första gången använder sökorden Stockholm maraton och nybörjare, blir din blogg intressant för både surfaren och sökmotorerna. Du nischar inte bara bloggen med läsarna i åtanke, du måste också nischa din sajt för att sökmotorerna ska anse din blogg som relevant till de sökord som surfaren använder. Du kan nischa din blogg inom alla ämnen, från hundar och knep som gör dig till en bättre löpare till historiska personer och indisk matlagning.

mh-purity-lite