Olika sätt att få inkomst på bloggen

Om du vill tjäna pengar på din blogg finns det olika sätt som du kan använda dig av. Det går att kombinera de olika sätten, utifrån vilken slags blogg som du har skapat.

Bloggen – en inkomstkälla

Det är både roligt och bekvämt att kunna blogga hemma i soffan och samtidigt få inkomst. Det finns flera sätt som du kan använda för att tjäna pengar på din blogg: annonser och webbutik. Glöm dock inte bort att det bästa sättet att tjäna pengar på en blogg är genom att skapa texter som verkligen har ett värde för läsarna så att de vill återkomma till din blogg. Om du fokuserar för mycket på att tjäna pengar kommer det snart bli uppenbart för dina läsare.

Annonser

Att skaffa annonser till bloggen är enkelt; du väljer mellan Google AdSense eller att gå med i ett affiliatenätverk. Det förstnämnda innebär att de annonser som visas på din blogg är annonser som Google anser passar surfaren. Om personer surfat mycket på sidor om att starta eget företag, som Veckans affärer, så kommer det komma upp annonser kring företagande. AdSense är mycket enkelt å ena sidan, å andra sidan kräver det många besökare för att få ekonomi på det. Det andra sättet, affiliatenätverk, kräver lite mer arbete från din sida, men ger samtidigt mer inkomst. Ett affiliatenätverk är en plattform som sammanför företagare och bloggare. Som bloggare väljer du vilka företag som du vill göra reklam för och då kommer de företagsannonserna att synas på din sida.

Webbutik

Idag är det många som startar webbutiker och säljer sina favoritprodukter. Du kan starta två slags webbutiker: en riktig butik eller ett skyltfönster för andras varor. Om du har ett särskilt intresse, som hundar, kan du börja sälja hundsaker i din webbshop. Det finns stora plattformar som kan hjälpa dig med allt, från själva webbutiken till frakt och logistik och betalning. Du kan välja mellan att ha ett varulager hemma hos dig, eller att ett fraktföretag sköter om att dina varor kommer från fabriken till kunderna. Den andra sortens butik, skyltfönsterbutiken, innebär att du har ett avtal med ett större företag och visar deras produkter i din butik. Om en person då klickar på ett hundhalsband kommer den att skickas vidare till den ursprungliga butiken och fortsätter att handla där. Du får sedan provision på köpet. Det sistnämnda är å ena sidan ett mycket smidigt sätt att ha en egen butik på, samtidigt är det många som konkurrerar på området och det kan vara svårt att verkligen få inkomst.

mh-purity-lite