Skriv för besökarna

Om du vill ha en levande blogg med många läsare måste du tänka på att skapa en blogg med läsarna i fokus. Det finns en fråga som du måste ställa dig för att kunna lyfta din blogg högre upp i bloggosfären!

Frågan och svaret

Den stora bloggfrågan: Varför ska någon surfa in på din blogg? Det är den första fråga som du måste ställa dig för att skapa en bra blogg. Det finns alltid en anledning till varför vi hamnar på en sida, även om vi bara surfar omkring. De flesta gånger handlar det om att vi sökt på ett sökord som intresserar oss: hundförsäkringar, VM i armbrytning, tennis eller bra råd för viktminskning. Ibland hamnar vi på en sida för att en vän delat ett bra blogginlägg med oss på sociala medier.

Innehåll med problemlösning

När du skriver din blogg måste du skriva artiklar som skapar mervärde och löser problem. Om din blogg handlar om Vasaloppet räcker det inte att du skriver lite fakta och dina egna tankar om loppet. Du måste komma med bra råd hur man kan hitta boenden, klä sig för 25 minusgrader och vilken supermat som man ska äta dagen innan. Då finns det en anledning för intresserade att gå in på din sida och också dela inläggen.

mh-purity-lite