Boosta bloggen: så får du fler läsare

Som bloggare är nästa blogginlägg ofta i fokus. Det är roligt att ha en blogg att kommunicera tankar och intressen på, och sedan få respons och skapa en dialog med läsarna. Problemet är att det inte alltid är så lätt att få nya läsare. Då är det dags att boosta bloggen!

Boosta bloggen

Att boosta bloggen innebär att du förbättrar din sida, går igenom texter och bilder, arbetar med diverse skönhetsfel och skapar mer dynamik. Det kan låta lättare sagt än gjort. Det första som du behöver göra är att se över din sajt med objektiva ögon; bäst blir det om du ber några vänner om hjälp. Förklara att du behöver hjälp att utveckla bloggen och därav behöver veta vad de tycker. Ett tips för att både underlätta för dem och dig är att du ber dem säga tre positiva saker och tre saker med förbättringspotential (negativa). Lyssna på vad dina vänner har att säga, då de är helt vanliga människor – precis som dina läsare.

Dialog

Det finns två saker som är viktiga för att bloggen ska växa: ditt material och din kommunikation med läsarna. De största bloggarna har inte bara bra artiklar, de har också en aktiv dialog mellan skribenten och läsarna. Människor vill inte ha monologer, utan dialoger. Om de läst ett intressant inlägg om att åka Vasaloppet, så vill de som redan åkt loppet självklart få skriva kommentarer. Det bästa sättet för att få kommentarer i kommentatorsfältet är helt enkelt att fråga läsarna om deras åsikter, tips eller om de håller med – uppmuntra dem att skriva. Det är sedan viktigt att du också svarar dina läsare och kommenterar deras inlägg. Då blir det intressant för dina läsare att återkomma till dina sida för att läsa vad du har svarat.

mh-purity-lite