Tjäna pengar på din blogg

Om du behöver mer inkomst kan du starta en blogg för att tjäna pengar på den. Att tjäna pengar på bloggen är både enkelt och svårt – det kräver mycket arbete, men är samtidigt något som alla kan göra.

Rätt ämne för blogginkomst

Det kan låta som en dröm att kunna sitta framför datorn, blogga om favoritämnet och samtidigt tjäna pengar! Det är möjligt, men kräver rätt tänk och hårt arbete. För att lyckas måste du börja på rätt sätt redan från början – i annat fall ödslar du bara en massa tid. Det första som du behöver göra är att besluta dig för vad du vill blogga om. Om din dröm är att skapa en framgångsrik livsstilsblogg bör du antingen vara berömd själv, ha kända föräldrar eller tänka mycket långsiktigt, nivå fem år. Det är svårt att skapa en livsstilsblogg och verkligen kunna få inkomst på den. Konkurrensen är stenhård och det är många som skriver om precis samma saker. Av den orsaken är det fler som faktiskt kan få inkomst på sin blogg genom att skriva om ett smalt ämne, som att starta företag, köpa sommarstuga eller laga gamla mobiltelefoner. Ju mindre ämne, desto bättre.

Rätt namn och sökord

När du beslutat dig för vad din blogg ska handla om är det dags att köpa domännamn och hosting – ingen gratisblogg. Domännamn och hosting kostar ett par hundralappar per år, men då målet är att skapa inkomst på bloggen får du se det som en investering.

Det är viktigt att din blogg har ett bra namn. Om du skriver om hundförsäkringar är det bra om det framgår av namnet att bloggen handlar om antingen hundar eller försäkringar eller både och. Om du namngett din blogg efter din hund Kalle och kallar den Kallestips.xx, så kommer ingen som letar efter hundförsäkringar att surfa in på din sida. Om du däremot har en blogg som heter hundförsäkringar.xx eller hundekonomi.xx, blir din sida både mer intressant för besökare och sökmotorer. När du skapar en blogg måste du inte bara skapa en tilltalade blogg för besökarna, utan också för sökmotorer som Google och Altavista. Om sökmotorerna inte tycker att du har en relevant blogg för det sökord som personer använder i sökfältet, så kommer din blogg inte komma högt upp i rankingen. Du behöver också ha mycket material på bloggen – redan från början. Det första som du bör göra är att skriva tre till fem längre bloggartiklar om just ditt ämne. Lägg tid på dessa artiklar så att de verkligen innehåller bra information. Om du skapar bra bloggartiklar som dina besökare har nytta av kommer de troligtvis att dela dem med andra intresserade – på så sätt får du snabbt fler läsare.

mh-purity-lite